Eliteserien, Fotball

Bekreftet: Jönsson tilbake i Stabæk

Gulltreneren er tilbake i norsk fotball.

Tirsdag ble Jan Jönsson bekreftet som ny trener i Stabæk. Han har skrevet under en avtale som gjør ham til klubbens trener ut sesongen.

Svensken ledet klubben til gull i 2008. Siden forlot han Stabæk for å ta over Rosenborg, før han også var innom Aalesund.

LES OGSÅ: Henning Berg drar til Kypros

Han erstatter Henning Berg, som sist uke takket ja til å overta Omonia Nicosia på Kypros. Jönsson ble nylig arbeidsledig selv etter å ha ledet to klubber i Japan.

-Det kjennes veldig bra. Det har gått kjapt. Det er litt sånn i fotballen at Henning (Berg) fikk en sjanse i varmen, og da åpnet det seg en jobb her. Jeg har ikke vært ledig så mange dager, og hadde tenkt å unne meg en god, svensk sommer. Men dette er et godt alternativ, sier Jönsson til klubbens nettsted.

Selv om det er noen år siden 59-åringen sist var i Stabæk, så har hans seks år i klubben satt spor hos svensken.

LES OGSÅ: Alt fra det norske overgangsvinduet LIVE

-Det er den klubben jeg har vært lengst i som trener og har hatt størst framgang i. Men det ikke bare det sportslige, for familien min begynte på skolen her, så det betyr mye for meg, sier han om å være tilbake i klubben han ledet fra 2005 til 2010.

Stabæk har fått en tung start på årets sesong og ligger nest sist på tabellen. Men de har samtidig to hengekamper til gode på de fleste andre lagene.

Jönssons første kamp blir den meget viktige bunnkampen mot Tromsø på Nadderud til helgen.